Radionice informatičkog opismenjavanja

U Hrvatskoj Kostajnici i susjednim općinama održavaju se radionice informatičkog opismenjavanja

U sklopu EU projekta ‘Knjiga na kotačima’ koji će svim stanovnicima grada Hrvatske Kostajnice te susjednih općina Hrvatska Dubica, Majur i Donji Kukuruzari putem bibliokombija omogućiti donošenje knjige na kućni prag, održavaju se radionice informatičkog opismenjavanja.

 

Radionice su iznimno važne jer ciljnim skupinama kojima je onemogućen pristup čitalačkim sadržajima služe kao mehanizam za uključivanje u društvo. Namjera radionica informatičke pismenosti je osposobiti ciljane skupine da maksimalno koriste online književne materijale te da nauče koristiti online književne resurse koji će biti uspostavljeni ovim projektom putem web stranice.

 

Na radionicama polaznici uče o osnovama ICT-a, rade s mapama i datotekama u operacijskom sustavu windows i komuniciraju putem elektroničke pošte. U programu edukacije je i trening korištenja googlovih servisa, preuzimanje digitalnih sadržaja, prijava i rad u sustavu e-građani, pretraživanje interneta te korištenje web kataloga gradske knjižnice i čitaonice. Također, savladat će i kako zaštititi digitalni identitet, kao i raditi u programima MS word i MS Excell.

Odaziv na radionice informatičkog opismenjavanja je odličan, građani hvale projektne aktivnosti i samostalno pokazuju interes za pohađanje radionica informatičkog opismenjavanja.

Projekt ‘Knjiga na kotačima’ vrijedan gotovo 2,4 milijuna kuna u potpunosti je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradska knjižnica i čitaonica Milivoja Cvetnića Hrvatska Kostajnica.

 

Radionice informatičke pismenosti:

  • Ukupno 44 radionice po 2 sata u 22 mjeseca
  • Informatička pismenost za sve kojima je onemogućen pristup čitalačkim sadržajima
  • Ciljna skupina: djeca i mladi do 25 godina, starije osobe iznad 54 godine, nezaposleni, pripadnici nacionalnih manjina te osobe s invaliditetom

Kontakt za medije: Vladimir Dujnić, voditelj projekta 044/851-833, 091/582-0181

 

 

Objavljeno: 2.5.2022.

Scroll to Top
Skip to content