DIGITALIZACIJA

OBAVIJEST O DIGITALIZACIJI

Dragi članovi Gradske knjižnice i čitaonice Milivoja Cvetnića Hrvatska Kostajnica i oni koji to žele postati. Ovom prilikom želimo Vas obavijestiti o promjenama te o novom načinu rada knjižnice.

Nakon dvije i pol godine rada u novom knjižničarskom programu ZaKi od 2024.godine krenuti ćemo sa uporabom istog. Knjižna građe zaduživati će se putem suvremenog digitalnog programa te se samim time stvara i digitalna baza članova. Više informacija očekuje Vas u knjižnici gdje Vas ovim putem pozivamo da dođete i ispunite pristupnicu za digitalno članstvo. U svrhu usavršavanja i osposobljavanja nove digitalne platforme Odlukom Gradske knjižnice i čitaonice Milivoja Cvetnića Hrvatska Kostajnica je određena besplatna članarina za sve u 2024.godinu.

Sve radnje vezane za izdavanje knjižne građe od sada će se vršiti preko digitalnog sustava te će posuđena knjižna građa kod Vas moći biti 21 dan. U slučaju da ne stignete u tom periodu pročitati
posuđene knjige ili osobno doći u knjižnicu ostaje mogućnost produženja pozivom na broj 044/851- 833. Naplata zakasnine, naknada za oštećenu ili uništenu knjigu će biti izdana i naplaćena preko fiskalne blagajne koja je također određena digitalnom programom. Visina zakasnine će se automatski obračunavati po knjizi,a IZNOSI 0,05EUR PO DANU KAŠNJENJA. Molimo sve sadašnje i buduće članove za odgovornost budući da su gore navedene promjene nove kako za Vas korisnike tako i za nas djelatnike. Zakasnina će se moći poništiti samo u slučaju opravdanih razloga uz dokaznicu(npr. smrtni slučaj ili iz zdravstvenih razloga)

Promjene nisu lake i treba vremena da se usvoje te se nadamo da će zajedničkim trudom, radom i strpljenjem skupa uploviti u novo poglavlje digitalizacije koje bi nam trebala olakšati daljnju suradnju i veću dostupnost informacija, brži pristup željenim naslovima te e-knjige za one koji vole čitati na moderan način.

Objavljeno: 21.1.2024.

Scroll to Top
Skip to content